Biologische teelt

Vegobel biedt een uitgebreid assortiment biologische kruiden aan. Onze bio-kruiden zijn vrij van pesticiden en andere chemicaliën. Dit komt niet alleen u en uw lichaam ten goede maar ook al uw gerechten. We garanderen een puur product vol van smaak dat proeft naar meer! Onze producten voldoen dus aan de strengste kenmerken met respect voor de biodiversiteit binnen de EU .

Vanuit ons streven om zo milieuvriendelijk te telen, schakelt Vegobel steeds meer over op milieuvriendelijke verpakkingen zoals composteerbare of biologisch afbreekbare kruidenhoezen en potjes, ook wel 'bio-plastics' genoemd....

De bio-plastics ontstaan uit organisch afvalmateriaal zoals maïs, tarwe, ... De verpakkingen komen dus voort uit natuurlijke, hernieuwbare grondstoffen en niet langer uit synthetische producten. Bovendien vermindert het gebruik van hernieuwbare grondstoffen de CO2 uitstoot. Beide kenmerken, hernieuwbaar en composteerbaar, worden op de verpakking aangeduid door het OK compost- en het OK-biobased-label: De composteerbare materialen die dit label dragen vallen in een industriële composteringsinstallatie binnen de 12 weken uiteen. De volledige biodegradatie duurt 6 maanden. Bij deze afbraak is soms een temperatuurspiek nodig. Deze producten kunnen dus niet bij particulieren gecomposteerd worden. Beide labels worden uitgereikt door de controleorganisatie Vinçotte na een periode van grondig testen en controle.

Over Vegobel

Gestart in 1995, is kruidenkwekerij Vegobel uit Duffel – België gespecialiseerd in de jaarrond-teelt van een uitgebreid gamma verse kruiden in potjes.

Sitemap

Contacteer ons

 • Telefoon:
  0032 (0)15 32 15 00
 • Email:
  info@vegobel.be
 • Adres:
  Missestraat 27
  2570 Duffel
  België