Onze kruiden

  • Basilicum

    Basilicum

    Basilicum of koningskruid, is onmisbaar in alle tomatengerechten. Het past uitstekend bij alle Zuiderse gerechten zoals pasta¹s en pizza¹s. Basilicum is ook erg lekker bij vis- en vleesgerechten en is het belangrijkste ingrediënt in de typische pesto. De blaadjes niet fijnhakken maar scheuren of knippen en pas op het einde van de bereiding toevoegen.

  • Thaise basilicum

    Thaise basilicum

    ...

  • Basilicum fijnbladig

    Fijnbladige basilicum

    Fijnbladige Basilicum De fijne blaadjes van deze basilicum hebben een uitgesproken rijk aroma en net als bij grootbladig basilicum zijn de gebruiksmogelijkheden eindeloos. Heerlijk bij een vinaigrette, sausen of dressings. Fijngesneden in combinatie met echte boter bij geroosterde steak of zalm, en uiteraard uitgestrooid over tomaten, zonder de legendarische pestosaus te vergeten.

  • Roodbladige basilicum

    Roodbladige basilicum

    Roodbladige Basilicum wordt in de keuken over het algemeen in dezelfde toepassingen gebruikt als de groene soort , doch is pittiger en heeft een sterk aroma en is daarom minder geschikt in combinatie met tomaten. Zeer lekker bij pompoen , bij kalfsvlees , bij soep en gemengd in rauwkost. Door zijn prachtige dieppurpere kleur zeer mooi te combineren in bv. rode pestosaus en in een fruitsalade.

  • Bieslook

    Bieslook

    Bieslook gemengd met kwark of yoghourt wordt geserveerd als saus bij in de schil gebakken of primeur-aardappelen. Ook heel lekker bij witte kaas, rauwkost, vis, omelet of roereieren. Laat zich heel goed combineren met elk ander kruid. Bieslook mag nooit meegekookt worden.

  • Bonenkruid

    Bonenkruid

    Bonenkruid wordt het meest gebruikt in combinatie met alle soorten bonen , niet alleen omdat het hun smaak verbetert, maar ook vanwege het spijsvertering bevorderende effect dat de winderigheid tegengaat die bij zoveel mensen optreedt na het eten van bonen of peulvruchten. Daarnaast smaakt het ook heerlijk in bechamelsaus, soep,salades,vlees-en visgerechten, olie, ingemaakte augurken, aardappel – en erwtensoep, spruitjes en in vullingen voor gevogelte. Bonekruid mag worden meegekookt in de gerechten maar best spaarzaam gebruiken. Het kan ook gebruikt worden ter vervanging van peterselie.

  • chocolademunt

    Chocolademunt

    ...

  • citroenmelisse

    citroenmelisse

    Citroenmelisse. Blaadjes met frisse, licht zoet-zure smaak. De rinse frisheid past bij
spruitjes, rode kool, komkommer, wortelen, doperwtjes bonen en champignons. Witte sausen geparfumeerd met citroenmelisse zijn lekker bij vis en kip. Ook smaakmaker in prei- en vissoep, bij paling in¹t groen, bij kalfslever en wild. Onmisbaar in fruitbowls en zoete coctails, bij fruitsalades en ijs. Mag rijkelijk worden gebruikt, maar nooit meegekookt.

  • citroengras

    Citroengras

    ...

  • Dille

    Dille

    Dille is vooral populair als smaakmaker bij visbereidingen. Ook parfumeert dille salades, nieuwe aardappelen, en vormt een uitstekende combinatie met verse komkommer, zachte kaas, avocado's, kreeft,... Verse dille is rijk aan vitamines en bevordert de spijsvertering.

  • Dragon

    Dragon

    ...

  • Kervel

    Kervel

    ...

  • Koriander

    Koriander

    Het bedwelmend en licht fruitig aroma van het frisse groen accentueert sausen, soepen, vis- en stoofschotels. Koriander wordt sterk geapprecieerd in de oosterse en Zuid-Amerikaanse keuken. Men noemt het ook wel Arabische of Chinese peterselie.

  • Maggie

    Maggie

    Maggie, ook wel Lavas genoemd, heeft een sterke seldersmaak. Het geeft bouillon, stoofschotels, salades en kaas een heerlijke smaak en is als vervanging van vleesnat geschikt voor vegetarische schotels.

  • Marjolein

    Marjolein

    De zoete , kruidige smaak van marjolein komt vooral tot zijn recht in Italiaanse en Mexicaanse gerechten. Men kan er haring mee kruiden.Marjolein wordt ook als speciaal toekruid bij gevulde aarappelen gebruikt en is goed combineerbaar met knoflook en tijm. Marjolein is een typisch vleeskruid dat mee gekookt mag worden en het zeer goed doet onder de grill.

  • munt

    Munt

    Heeft een typische verfrissende smaak en parfumeert thee, geroosterd lamsvlees en alle zoete of zoute slaatjes. Munt past heel goed bij fruit, ijs of chocoladebereidingen. Muntsaus bereidt men door de blaadjes in fijne julienne te snijden en suiker, azijn, een snuifje zout en peper en enkele lepels water toe te voegen. Alles goed mengen en opdienen bij lamsvlees.

  • Card

    Oregano

    Oregano is de wilde versie van marjolein en smaakt iets sterker. Past bij alle basilicumtoepassingen en dus uitstekend bij tomatengerechten. Een ideale smaakmaker voor pizza en eieren.

  • peterselie

    Peterselie

    Peterselie is rijk aan ijzer en aan vitamine A, B en C. De gekrulde blaadjes worden vooral aan het eind van de bereiding toegevoegd aan milde gerechten zoals soepen, salades, sandwiches, sausen en eierbereidingen. Past ook uitstekend bij gekookte of gebakken aardappelen en in aardappelpuree.

  • platte peterselie

    Platte peterselie

    De blaadjes van platte of Italiaanse peterselie hebben een sterker parfum, heel lekker bij slaatjes, eiergerechten en gestoofde groenten.

  • rode zuring

    Rode zuring

    ...

  • rozemarijn

    rozemarijn

    Rozemarijn is één van de meest gebruikte keukenkruiden omdat het zo heerlijk combineert met vlees (vnl kalkoen en geroosterd lamsvlees) en zowel casseroles , gerechten met tomaat als kruidenazijn helemaal af maakt. Rozemarijn geeft ook zijn heerlijk aroma aan soepen , sauzen en kaasgerechten maar moet steeds spaarzaam worden gebruikt.

  • Rucola

    Rucola

    Rucola of notensla wordt door fijnproevers gewaardeerd voor zijn delicate nootachtige smaak. Rucola past perfect bij alle blad- en groentesalades. Ook erg lekker bij pasta, bij eier- en kaassalades of in een vinaigrette. Rucola is ook een heerlijke smaakmaker bij de traditionele rundscarpaccio met olijfolie en parmesaanse kaas.

  • salie

    Salie

    Salie past vooral goed bij nogal vette gerechten. Dit kruid wordt gebruikt in vleesgerechten, farcies of vullingen, marinades, stoofschotels met varkensvlees, wild, gehakt en worsten, kalkoen, konijn, Parmesaanse ham, kaas en vissoepen. Salie is een geneeskrachtig kruid: het verzacht ontstekingen en helpt tegen vergeetachtigheid.

  • selderij

    Selderij

    ...

  • stevia

    stevia

    ...

  • tijm

    Tijm

    Tijm is een van de meest aromatische kruiden en klassieker uit de Provençaalse keuken. Past uitstekend bij geroosterde vlees- en
visgerechten en bij lamsvlees. Ook heerlijk bij marinades, ragoût, soep, mosselen, ratatouille en alle andere zuiderse gerechten.
De aanrader in kruidenvinaigrettes.

  • Zachte tijm

    Zachte tijm

    ...

  • zuring

    Zuring

    Zuring of zurkel wordt rauw gebruikt in salades of mee gekookt met spinazie en andijvie. Het is zeer bruikbaar in omelet en soufflé en combineert goed met alle vissoorten en schaaldieren, in groentensoep en karnemelk. Zuring is bloedzuiverend, geeft je gezond tandvlees, een gezond gebit en een frisse adem.

  • kruidentrio

    Kruidentrio

    Frisse Kruidenmengeling van 3 plantjes verpakt in een mooie en handige pic-nic-box.

  • Kruidendisplay

    Kruidendisplay

    Stevige metalen display, met permanent karakter, te herbruiken om opnieuw te vullen.

Over Vegobel

Gestart in 1995, is kruidenkwekerij Vegobel uit Duffel – België gespecialiseerd in de jaarrond-teelt van een uitgebreid gamma verse kruiden in potjes.

Sitemap

Contacteer ons

  • Telefoon:
    0032 (0)15 32 15 00
  • Email:
    info@vegobel.be
  • Adres:
    Missestraat 27
    2570 Duffel
    België